src="https://www.facebook.com/tr?id=711642452932402&ev=PageView&noscript=1"

Cum sa pui in valoare unicitatea tabloului canvas folosind sisteme de iluminat?

Cum sa pui in valoare unicitatea tabloului canvas folosind sisteme de iluminat

Tablourile canvas au un caracter personalizat. Prin contrastele de exceptie, unicitatea compozitionala si modelele expresive de pe suprafata lor completeaza designul modern al locuintei tale. Cu toate acestea, nu intotdeauna lumina naturala este suficienta pentru a evidentia aspectul unic al unui tablou canvas. Din acest motiv, pentru a-l pune in valoare, poti opta pentru instalarea unor sisteme de iluminat.

Iluminat tablou canvas in 5 piese- unghiuri de lumina

Tablourile canvas in 5 piese sunt compozitiile formate din mai multe portiuni, dispuse in maniera atat crescatoare, cat si descrescatore. Ele prezinta un nivel de grosime accentuat. Modul in care va cadea lumina pe suprafetele compozitionale poate sa faca o diferenta semnificativa. In acest caz, unghiul validat la nivel universal este de 30 de grade. Cu toate acestea, daca iti doresti sa accentuezi textura compozitionala, atunci va trebui sa orientezi unghiul de cadere al luminii la 25 de grade. Gradul de luminozitate dispus pe suprafata tabloului canvas in 5 piese poate sa accentueze sau sa ascunda textura sa.

Iluminat tablou canvas in 3 piese- detaliile fac diferenta

Tablourile canvas in 3 piese surprind modele complexe si planuri cromatice de exceptie. Pentru a evidentia anumite detalii ale compozitiei, poti amplasa cateva corpuri de iluminat pe marginile sale. Datorita dimensiunilor medii ale tablourilor canvas in 3 piese, este mult mai usor sa subliniezi partile preferate de tine.

Tablou canvas- cum alegi tipul de lumina potrivit

Calitatea culorilor de pe tabloul canvas poate fi distorsionata de tipul de lumina care va cadea pe suprafata sa. Pentru a reusi sa obtii un raport echilibrat de compozitie- lumina, este important sa tii cont de indicele CRI(Color Rendering Index). Exista numeroase platforme disponibile online care masoara puterea spectrala a luminii de a pune in valoare un obiect. Este important sa realizezi acest proces in prealabil pentru a fi sigur ca sursa pe care o vei folosi nu va influenta acuratetea culorilor. Indicele respectiv te va ajuta sa stabilesti care corp de iluminat este potrivit pentru a evidentia tabloul canvas.

Iata care sunt optiunile tale:

  • LED- acest tip de becuri au o durata de functionare extinsa si sunt potrivite atunci cand distanta dintre corp si tablou este redusa. Ele sunt disponibile atat in tonuri calde, cat si in cele reci;
  • Halogen- acest tip de lumina are tonuri reci, insa emite un nivel extins de caldura. Din acest motiv, este indicat sa le plasezi la o distanta mai mare in raport cu tabloul canvas;
  • Incandescenta- luminile incandescente emana o lumina calda. Ele creeaza un efect de stralucire si pot evidentia tabloul tau.

Cum sa alegi tipul de lumina pentru tabloul canvas in functie de culori

Cea mai simpla metoda in acest sens este sa adaptezi tonul de lumina la cel din planul cromatic. Cu alte cuvinte, daca compozitia este dominata de tonuri calde, atunci cea mai potrivita sursa de iluminat pentru a-l evidentia este incandescenta.

In cazul tabloului canvas alb-negru, poti folosi orice sursa de lumina. Calitatea culorilor nu va fi afectata de catre corpul folosit datorita caracterului neutru al planului cromatic.

Asadar, daca iti doresti sa pui in valoare unicitatea tabloului tau canvas, poti opta pentru sisteme de iluminat. Cu toate acestea, este esential sa stabilesti inainte ce tip de lumina vei folosi, ce cantitate, unghiul, distanta si locurile de amplasare.

Discută cu cineva
Salut, te putem ajuta să alegi un tablou?