src="https://www.facebook.com/tr?id=711642452932402&ev=PageView&noscript=1"

Cadoul – istoria și semnificația cadourilor

tablouri canvas personalizate cadou

Această provocare pe care o trăiește fiecare dintre noi aproape în fiecare lună…
Putem spune că deja este un obicei care face parte din rutina noastră și se regăsește pe lista de cumpărături: lapte, cafea, cadou pentru Mihai.

Pentru o parte dintre noi,  acest lucru poate fi plăcerea vieții: să dăruiești,  să vezi în ochii celui care primește, bucuria și împlinirea unui bun pe care și-l dorea de foarte mult timp,  pe care nu și-l permitea sau poate chiar nu l-a avut niciodată în minte, acesta din urmă este plăcerea supremă și cea mai greu de atins.
Pe de altă parte, sunt cei care detestă acest lucru: căutarea unui cadou este chinul vieții și nu înțeleg cu ce au greșit ca acest lucru să se repete periodic. De aici nu pot rezulta decât cadourile neinspirate și cele care vor ajunge într-un sertar sau pe raftul de sus, cel cu lucruri de care nu ai nevoie.

tablouri canvas personalizate cadou pentru mihai idei de cadou

Întrebarea acum este următoarea: de ce își fac oamenii cadouri unii altora?
Se pare că nu mai este valabilă vorba populară, „dacă dai, n-ai”.
Gestul altruist de a da din ce este al tău, cel puțin dintr-o perspectivă economică, pare ceva contraproductiv. Și totusi, oamenii continuă „să dea”.

Am căutat puțin în istorie și povestea originii cadourilor provine din Roma Antică.
Românii și-au oferit reciproc cadouri sub formă de bijuterii. Viața oamenilor din Roma a devenit o tradiție de a-și oferi felurite bijuterii, suveniruri, pe care au  înfățișat  zeii, motiv pentru care acest lucru era considerat un dar bun.
Am intrebat și cercetătorii, să vedem: care este explicația științifică, la ce folosește speciei umane acest obicei, atât de raspandit, atât de vechi și de bine înrădăcinat?

Concluzia este următoarea: un cadou este un „fapt social”, cu profunde semnificații din sfera relațiilor interumane, gestul de a oferi un cadou conferă temporar o superioritate celui ce dăruieşte, față de cel ce primeşte.